Otomobil

Volkswagen ID Serisi’nin Yeni Gözdesi: Tam Elektrikli Büyük Fastback ID.7!

Volkswagen, büyük Fastback ID.7 modelini bu yılın sonuna kadar yollara çıkarmaya hazırlanıyor. ID.7, akıllı ve premium özellikleriyle tamamen elektrikli ID serisinin altıncı modeli olarak piyasaya sürülüyor.

ID.4 modelinden sonra, Grand Coupe tarzında bir tasarıma sahip olan ID.7, elektrikli otomobillerin ideal aerodinamik şekli olarak tanımlanıyor. Volkswagen, bu modeli ID. Aero ve ID. Vizzion konseptleriyle önceden tanıtmıştı. Ayrıca, bu yeni nesil gövde tipinin işaretini de ID. Space Vizzion station wagon seçeneğiyle vermişti. Fütüristik tasarımı ilk bakışta yadırgayanlar, sürüş menzillerinin uzadığını fark ettikçe bu akıcı tasarımı beğenmeye başlayacaklar.

Volkswagen, Cd 0,23’e ulaşan ve 2,45 metrekarelik ön alanı olan bir aerodinamik tasarım kullanarak enerjinin daha verimli kullanılacağına emin oluyor. Bu kesintisiz hatları ile birlikte, 4,96 metre uzunluğundaki “hatchback”in coupé tavan çizgisinin arkasına doğru akıcı hatları daha da öne çıkıyor. Pro S versiyonunda 86 kWh bataryasıyla 700 km menzil potansiyeline sahip olan Volkswagen, 77 kWh net verimlilikle 615 kilometrelik menzil hesabı yapabilmemizi sağlıyor. Maksimum şarj hızı 170 kW olsa da, büyük bataryanın 200 kW’a kadar kullanılabilmesi ve 25 dakikada yüzde 10’dan 80’e doldurulabilmesi mümkün görünüyor.

ID serisinin 210 kW’lık en güçlü senkron motoru olan APP550, dışında su soğutma ceketi kullanılmış statora daha büyük tel kesitli daha fazla bakır sargı yerleştirilerek ID.3 ve ID.4’teki 150 kW’lık APP310’a göre ID.7’nin daha hızlı olmasını sağlıyor. 286 beygir gücü ve 545 Nm tork üreten motor, 180 km/s azami hıza ulaşabiliyor. AC’den DC’ye ve tersi yönde daha verimli bir şekilde dönüştürmek için geliştirilen darbe çeviriciyi de hesapladığımızda, e-motorun sadece dört kilo ağır olmasına rağmen çoklu masaj özellikleri ve şaşırtıcı kabiliyetlere sahip kliması gibi yüksek niteliklerde düşünülmüş özellikleriyle D segmentini aşan bir araç sunuluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Reklamı Kapat