Ekonomi

Ulaşıma Dur Durak Bilmeyen Zamlara Bir Yenisi Daha Eklendi!!! Vatandaş Artık Tabana Kuvvet Gidiyor!!!

Ulaşım fiyatlarının yüksek olduğu halde sürekli yükselmeye devam ediyor. Şu aralar bir daha zam yapıldı. Belediyeler artık zam yapılmadığı sürece daha fazla zarar edeceklerini bildirip yüzde 30 veya 50 bir daha zam yapacaklar. Bu da halkı toplu taşıma yerine ayaklarını kullanmaya teşvik ediyor. Vatandaş maaşlarının büyük bir parçasını ulaşımda harcıyor. İşte ayrıntılar.

İstanbul’da Ulaşım Ücretleri…

İstanbul’da arkada bıraktığımız hafta ulaşım ücretlerine yüzde 45 oranında zam uygulandı. Öğrencilere bile çok yüklü miktarda yapılan bu yükseliş oranı ile resmen büyük bir boykot başlamış oldu. Ve başka yapabilecekleri bişey olmadığı için olarak öğrenci abonman kartlarında indirim uygulandı. Ama tam bilet veren yetişkin bireyler için bir indirim söz konusu değil. Bu vatandaşların maaşının büyük bir kısmı sadece ulaşıma ödemesine gidiyor. Öyle ki İstanbul’da şuan tam abonman tek biniş ücreti 5 lira 48 kuruştan 7 lira 67 kuruşa artmasına neden oldu. Öğrenciler de ise 2 lira 67 kuruş yerine 3 lira 74 kuruş vermeye başladı. Aylık tam abonman kartı ücreti ise 430 liradan 602 liraya çıktı. Aylık öğrenci abonman kartı ise 78 liradan 109 liraya arttı

 

Tek İstanbul değil tüm ülkemizde ulaşım ücretleri çok pahalı oldu. Ankara, İzmir, Antalya gibi yoğun şehirlerimiz olmak üzere 60’a yakın ilimizde ulaşım ücretlerine yüzde 30 veya 50 arasında zam yapıldı. Böylesine büyük bir artışı kaldırabilecek potansiyeli bulunmayan insanların ise toplu taşıma araçlarını kullanmak istiyorlarsa mecburi olarak bu zamlı fiyatları ödeyemediği için yürümek zorunda kalıyor.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Reklamı Kapat