Otomobil

Toyota: Otomotiv Arenasında Hâlâ Zirveyi Kimseye Kaptırmıyor!

Toyota, dünya genelindeki otomobil satışlarının yüzde 13’ünü temsil ederek, 2021 yılında elde ettiği yüzde 12.65’lik pazar payını yüzde 13’e çıkardı. Bu başarıyla beraber, dünya genelinde satılan 80.67 milyon aracın 10.5 milyon adedini satarak liderliğini sürdürdü. Toyota, küresel pazar payını yüzde 0.3 puan artırmayı başardı ve özellikle geniş hibrit ve SUV ürün yelpazesiyle dikkat çekti.

Zirvedeki Model: Toyota RAV4

Toyota, en çok tercih edilen marka olmasının yanı sıra geniş model ve güç ünitesi seçenekleri sayesinde en çok satan model unvanına da sahip. JATO Dynamics’in paylaştığı verilere göre, Toyota RAV4, 10 milyon adedin üzerindeki satış rakamıyla birinci sırada yer aldı. RAV4, yüzde 33 oranıyla en çok tercih edilen pazar olan Çin’de liderlik koltuğunu korurken, yüzde 43 ile ABD/Kanada ve yüzde 9 ile Avrupa pazarlarını takip etti.

İkinci Sırada Efsanevi Bir Model: Toyota Corolla Sedan

Toyota’nın ikinci sıradaki başarılı modeli ise efsanevi Corolla sedan oldu. 2022 yılı boyunca yaklaşık 992 bin adetlik satış performansı elde eden Toyota Corolla sedan, Çin’de satılanların yüzde 53’ünü, ABD/Kanada’da satılanların yüzde 22’sini ve Avrupa’da satılanların yüzde 6’sını oluşturdu. Açıklanan verilere göre dünya genelinde en çok satan ilk 10 model arasında Toyota RAV4, Corolla sedan, Camry, Hilux ve Corolla Cross gibi 5 model yer aldı.

Toyota’nın Başarısının Arkasındaki Nedenler

Toyota’nın dünya genelindeki başarısının arkasında birkaç etken bulunuyor. Öncelikle, Toyota’nın geniş ürün yelpazesi ve çeşitlendirilmiş güç ünitesi seçenekleri, müşterilere farklı tercihler sunma imkanı sağlıyor. Ayrıca, Toyota’nın hibrit teknolojisine verdiği önem ve çevre dostu araçlar üretme konusundaki çabası, markanın tercih edilme oranını artırıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Reklamı Kapat