Teknoloji

Tokyo Tech, Veri Bilimi ve Yapay Zeka Merkezini Kurdu! Yapay Zekaya Büyük Adım Atıldı!

Tokyo Tech, 1 Aralık 2022’de Veri Bilimi ve Yapay Zeka Merkezi’ni (DS&AI) kurdu. Merkez, lisansüstü öğrenciler için veri bilimi (DS) ve yapay zeka (AI) eğitiminin Tokyo’daki tüm öğrencilere yaygınlaştırılmasını hızlandıracak. Tech, şirketler ve diğer üniversitelerle işbirliğini derinleştirin ve hem veri bilimi hem de yapay zeka konusunda bilgili yetenekli profesyoneller yetiştirin.

Günümüzün dijital bilgi toplumunda DS ve yapay zekanın rolleri hızla genişlemektedir. Her iki alan da sosyal hayatın tüm alanlarında, endüstride, araştırma ve geliştirmede ve diğer geniş alanlarda giderek daha temel hale geliyor. Değişen manzaraya yanıt olarak Tokyo Tech, 2019 akademik yılından bu yana DS ve AI kullanarak gelecekteki sorunları çözme becerisine sahip “ortak yaratıcı uzmanlar” yetiştirmek amacıyla lisansüstü öğrenciler için DS ve AI eğitimi geliştiriyor. Uzmanlık alanı. Bu eğitim, DS ve AI teknolojilerine yönelik teorik veya akademik yaklaşımlarla sınırlı değildir. Ayrıca, programa sosyal problem çözme becerilerinin geliştirilmesini dahil eden çeşitli kurslar içerir. Bu gelişmeyi desteklemek, 35’ten fazla şirketi içeren Japonya’daki en büyük kurumsal konsorsiyumlardan biridir.

Tokyo Tech’in uzmanlaşmış yüksek lisans düzeyindeki kursları, DS ve AI kurslarında olduğu gibi genellikle İngilizce olarak mevcuttur. Tayland Gelişmiş Bilim ve Teknoloji Enstitüsü’nde (TAIST) bazı DS ve AI kursları da verilmektedir.

2020 akademik yılından bu yana Tokyo Tech, Üniversite çapında Veri Bilimi ve Yapay Zeka Eğitim Programını geliştirmektedir. Tokyo Tech, Japonya’da lisans derecesi programının ilk yılından yüksek lisans düzeyine kadar uzanan kusursuz bir DS ve yapay zeka odaklı program sunan tek kurumdur. Bu program, Japonya Eğitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı tarafından okuma yazma düzeyinde Matematik, Veri Bilimi ve Yapay Zeka Akıllı Yüksek Öğretim Programı (MDASH) olarak onaylanmıştır. MDASH programları okuryazarlık ve ileri okuryazarlık olmak üzere iki seviyeye göre sertifikalandırılırken, Tokyo Tech programı ayrıca üçüncü bir uzmanlık seviyesi içerir.

Veri Bilimi ve Yapay Zeka alanında Üniversite çapındaki Eğitim Programının bir parçası olan Fundamentals of data science dersinden enstantane

Veri Bilimi ve Yapay Zeka alanında Üniversite çapındaki Eğitim Programının bir parçası olan Fundamentals of data science dersinden enstantane

Yeni Veri Bilimi ve Yapay Zeka Merkezi’nin ana hatları

İsim

Veri Bilimi ve Yapay Zeka Merkezi (DS&AI)

Ana aktiviteler

  • Veri Bilimi ve Yapay Zeka alanında Üniversite çapında Eğitim Programı aracılığıyla Tokyo Tech’te DS ve AI eğitiminin uygulanması ve genişletilmesi
  • DS ve yapay zeka teknolojilerini tam olarak kullanan şirketlerle işbirliği yoluyla katılımcıların sosyal sorunları çözme becerilerinin desteklenmesi
  • Yurtiçi ve yurtdışındaki diğer üniversitelerle işbirliği yoluyla ortak yaratıcı uzmanların büyük ölçekli gelişimi

merkez müdürü

Profesör Yoshihiro Miyake

Bilgisayar Okulu

Yönetmen Miyake’den Yorumlar

yönetmen Miyake

Ortak yaratıcı uzmanları teşvik etme çabalarının ortasında Tokyo Tech, 2019 akademik yılında tüm lisansüstü öğrencilerine veri bilimi ve yapay zeka eğitimi sağlayan Japonya’daki ilk kurum oldu. Tanımımıza göre, “ortak yaratıcı uzmanlar” değil yalnızca DS ve yapay zeka alanında ileri düzey uzmanlığa ve tekniklere sahip olmakla birlikte, uzmanlık alanlarının sınırlarını aşan yenilikler yaratma ve alanın geleceğine yön verecek yetenekler geliştirme yeteneğine de sahiptir. Başka bir deyişle, (1) DS ve AI’dan tam olarak yararlanabilen, (2) DS ve AI yardımıyla disiplinler arası etkileşimi artırabilen ve (3) DS ve AI öğretebilen profesyoneller geliştirmeyi amaçlıyoruz.

Veri Bilimi ve Yapay Zeka Merkezi, bu üç yeteneğe sahip üst düzey yetenekler geliştirmek için lisans, yüksek lisans ve doktora programlarındaki tüm Tokyo Tech öğrencilerine okuryazarlık, ileri okuryazarlık ve uzmanlık düzeylerinde sistematik eğitim sağlayacaktır. Gelecek planları, kapsamlı bir bilim ve teknoloji üniversitesinin özelliklerinden en iyi şekilde yararlanan ve diğer üniversitelere genişletilebilen bir “ortak yaratıcı uzman geliştirme programı” içermektedir.

/Genel Yayın. Kaynak kuruluştan/yazarlardan alınan bu materyal, netlik, stil ve uzunluk için düzenlenmiş, belirli bir zamana ait olabilir. İfade edilen görüşler ve görüşler yazar(lar)a aittir. Tamamını buradan görüntüleyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Reklamı Kapat