Teknoloji

Milyonlarca Kişinin Kullandığı Hızlı Şarj Zararlı Mı? Bataryanın Ömrünü Kısaltır mı?

Hızlı şarj teknolojisinin cihazımızı şarj etmek istediğimiz zaman konusunda bize çok kolaylık sağlıyor. Peki bu teknolojiyi kullanmak cihazımızın bataryası için zararlı mı?  Yanımızda hızlı şarj teknolojisinin nasıl çalıştığını ve pile bir zararı olup olmadığına baktık.

Teknoloji, biz fark edemesek de çok hızlı gelişiyor. Bunun en büyük örneklerinden biri ise cebimizdeki akıllı cihazlar. Her biri kuvvetli birer bilgisayar olan akıllı telefonlar, bundan 20 yıl öncesine kadar hayal bile etmediğimiz kadar hızlı bir şekilde gelişti. Şu anda izlediğimiz filmlerden paramızın kontrolüne kadar her şeyi telefonlarımızla yapıyoruz. Adeta bizler için vazgeçilmez olan bu cihazlara o kadar bağlandık ki kendi gücümüzden çok bu cihazların şarjını düşünüyoruz.

 

 

 

Bunun bilincindeki akıllı cihaz şirketleri de pek çok diğer özellikle birlikte akıllı cihazların pilini geliştirmeye devam ediyor. Akıllı telefonlarda geliştirilen teknolojilere baktığımızda aralarında en uğraştırıcı gelişen teknolojinin piller olduğunu söyleyebiliriz. İşlemci, RAM, Ekran Kartları gibi donanım birimlerinin aksine çok daha net bir zorluğa sahip akıllı cihaz bataryaları, bu eksiklerini yazılım ve donanımın enerji dengeli kullanmasını yapmasıyla gideriyor. Ancak buna rağmen hala daha şöyle 2 hafta boyunca kullanabileceğiniz şarja sahip akıllı cihazlar yapılamıyor.

Hızlı Şarj Teknolojisi Pile Zarar Verir Mi?

Şu anki zamanda ister giriş seviyesi isterse de amiral gemisi cihazı olsun genelde hızlı şarj teknolojisini kullanıyor. Bu teknolojiye bulunduran cihazların hızlı şarj olduğu sırada normalden biraz daha fazla ısındığını da hissetmişsinizdir. Peki hızlı şarj, telefonumuza gerçekten zarar veriyor mu? Bu konuda kafanıza takmanız gereken hiçbir sıkıntı yok. Tüm devreleri sıkıntısız çalışan bir akıllı cihaz pili, hızlı şarj sırasında zarar görmez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Reklamı Kapat