Mobil

iPhone 14 ve 15 Daha Piyasada Yokken 16 Piyasaya Giriş Yapmaya Hazırlanıyor! Çentiğe Veda Ediyoruz…

Apple, iPhone 16 modellerinde çentiğe yer vermeyecek olduğunu duyurdu. Çentik iPhone 16 modelleri ile kalkıyor.

Apple analistlerinden birisi olan Ming-Chi Kuo, Cupertino merkezli şirketin 2024 senesine kadar üst düzey gerçek tam ekrana sahip iPhone üretecek olduğunu söylüyordu. Bu iddialarla iPhone 16 Pro ekran altı FaceTime kamerası ve ekran altı kamerasıyla ilk Apple cihazı olacak.

Kuo, ekran altı Face ID`nin iPhone 16`ya gelecek olduğunu öne süren önceki tweetini ele alarak, ekran analisti Ross Young`la beraber aynı fikirdeler ve bunun ile beraber ekran altı Touch ID alamayabileceğini de düşünüyor. Kuo, 2024 senesinde iPhone`un ekranının alt kısmında selfie kamerasına yer verilecek olduğunu da dile getiriyor. Bunun nasıl başarılabilecek olduğu konusunda henüz spekülasyon yapmamış olsa bile, düşük ışık koşullarının FaceTime kamera kalitesine zarar vermiş olduğunu dile getiriyor ayrıca bir Görüntü Sinyali İşlemcisi ve iyi bir algoritmanın kalite iyileştirmeleri hakkında kritik olmuş olduğunu da söylüyor.

iPhone üreticisi uzun zamandır ekran altı Face ID teknolojisi üstünde çalışmış olduğunu söylüyor. Samsung ile OPPO gibi pek çok rakip markalar kendi ekran altı kamera teknolojilerini sergilemiş ve Apple`ın bir tık önüne geçmişlerdi. Şimdiye kadar sadece Apple`ın böyle bir teknoloji geliştirdiğine dair spekülasyonlar oldu, fakat bunu nnasıl uygulayacağı hala ön görülüyor.

Bu seneki iPhone 14 Pro modellerinin de çentiği ortadan kaldıracak olduğu ile Face ID özellikleri için kap şeklinde bir çentik ile kamera için bir delikli oyuk alacak olduğu söyleniyor. Apple`ın, kamera ile Face ID donanımını ekran altına entegre edebilirse son zamanlardaki en büyük sıçramasını gerçekleştirebilir. Fakat bu sıçramayı ne zaman göreceğiz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Reklamı Kapat