Teknoloji

Google Dolandırıcıların Peşinde… Küçük İşletmeleri Dolandıranları Affetmiyor!

1 – Google, küçük işletmeleri avlayan dolandırıcıların peşine düşüyor.

Geçtiğimiz hafta Google, küçük işletmeleri dolandıranlara karşı açtığı dava hakkında bilgi paylaştı. Duyuruya göre, dolandırıcılar teknoloji devini taklit ediyor ve ardından Google’ın ücretsiz olarak sunduğu bir İşletme Profili oluşturmak için kullanıcılardan ücret alıyor. Dolandırıcılar, işletmelerin Arama ve Haritalar sonuçlarında görünme şeklini etkilemek için telefon görüşmeleri yoluyla küçük işletmeleri hedefliyor ve ayrıca yanlış negatif ve pozitif yorumlar içeren web sitelerini kullanıyor. (Kaynak: Mashable)

Bu, işletmeniz için neden önemlidir:

Google elinden gelenin en iyisini yapıyor, ancak çevrimiçi varlığımıza göz kulak olmak da bizim sorumluluğumuz. Google’daki İşletme Profilinizi düzenli olarak kontrol etmek ve ayrıca işletmeniz hakkında Google Alerts kurmak iyi bir fikirdir. Ayrıca, benim veya işim hakkında yanlış şeyler söyleyen kötü niyetli kişiler olup olmadığından haberdar olmak için bir itibar yönetimi platformuna abone oluyorum.

2 – Amazon Web Services, müşterileri bulut tasarrufları konusunda teşvik ediyor ve uygulamalara büyük bir baskı yapıyor.

Amazon Web Services (AWS) CEO’su Adam Selipsky, kısa süre önce işletmelerin bulut teknolojisine tamamen katılmaları için satış konuşması yaptı ve şirketin hedeflerinin merkezi bulut işlevselliğinin çok ötesine geçtiğini vurguladı. Selipsky ayrıca, AWS’nin müşterilerinin iş yaptığı benzer sektörlerde etkin bir şekilde rekabet etmesine olanak tanıyan yeni bulut uygulamalarını da tanıttı. (Kaynak: GeekWire)

Bu, işletmeniz için neden önemlidir:

AWS, topluluğumdaki müşteriler ve diğer küçük şirketler için yalnızca kendi bulut uygulamalarını geliştirmekle kalmayıp aynı zamanda mevcut eski sistemleri barındırmak için de hızla gidilecek yer haline geliyor. Platform ayrıca, küçük ve/veya azınlıklara ait kamu sektörü kuruluşlarının iş, teknik ve pazarlama etkinleştirme desteğine ve devlet, uzay, eğitim ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar genelinde bulut tabanlı çözümlere ve deneyime erişmesini sağlayan Küçük İşletmeler İçin Büyük Düşün programını sunuyor. dünya çapında

3 – Siber güvenlikte sırada ne var?

MIT Technology Review’a göre, siber güvenlik dünyası önümüzdeki yıl daha fazla saldırıya hazırlanmalı. MIT Tech Review uzmanları, okullara, hastanelere, işletmelere ve hükümetlere yönelik fidye yazılımı saldırılarının devam etmesini ve kriptonun sürekli bir hedef olmasını bekliyor. Uzmanlar ayrıca Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik çevrimiçi saldırılarına devam edeceğini tahmin ediyor. (Kaynak: MIT Technology Review)

Bu, işletmeniz için neden önemlidir:

Burada sürpriz yok ve saldırıya uğramanız durumunda işletmenizin uzun süre kapalı kalabileceğini bilin. Çalışanlarınıza olası kötü amaçlı e-postaları, metinleri ve web sitelerini nasıl belirleyecekleri konusunda eğitim verin. Herkesin en son güvenlik yazılımını çalıştırdığından ve işletim sistemlerini yükselttiğinden emin olması için bir BT firmasıyla çalışın.

4 – Epson lazerleri bıraktı ve tamamen inkjet’e geçiyor.

Epson kısa süre önce lazer yazıcı üretimini 2026 yılına kadar durdurmayı planladığını duyurdu. Şirket, yazıcılarını tamamen inkjet teknolojisine geçirmenin yazıcıları üretmek ve sevk etmek için kullanılan enerjiyi azaltacağını söyledi. Epson’a göre mürekkep püskürtmeli yazıcıları, lazer yazıcılardan %85 daha az karbondioksit ve %85 daha az enerji kullanıyor. (Kaynak: Tech Radar)

Bu, işletmeniz için neden önemlidir:

Gelecekte bir Epson Lazer yazıcı arıyorsanız ve bulamıyorsanız, bunun nedeni budur. Biraz daha yavaşlar ama çok değil. Mürekkep püskürtmeli yazıcılar da zamanla daha uygun maliyetli hale geldi.

Bankaların %5-24’ü işletmelere erken ücret erişim programları sunmayı planlamaktadır.

Yakın zamanda açıklanan verilere göre bankaların yüzde 24’ü ücretlere erken erişim sağlayan programlar sunmayı planlıyor. Bankaların yüzde 70’i zaten bu avantajı sunarken, işverenler çalışanları elde tutmanın yollarını bulmaya çalışıyor ve ücretlere erken erişim, işverenlerin çalışanların mali refahını iyileştirmeye yardımcı olmak için kanıtlanmış bir yöntem oldu. Raporlar ayrıca mali açıdan stresli tüketicilerin yüzde 76’sının mali sağlıklarını önemseyen bir işveren için çalışmayı tercih edeceğini gösteriyor. (Kaynak: Pymnts)

Bu, işletmeniz için neden önemlidir:

Bu, ciddi olarak düşünmeniz gereken bir çalışanlara sağlanan faydadır. Bazı araştırmalara göre beş kişiden üçü maaş çeki için maaş çeki yaşıyor. Çalışanlara maaşlarına önceden erişim olanağı sunmak, iyi insanları bulup elde tutmakla onları bu tür bir fayda sağlayan başka bir şirkete kaptırmak arasındaki fark olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Reklamı Kapat