Otomobil

Ford Mustang Mach-E Modeline Dev İndirim! Mustang Mach-E Kapış Kapış!

Ford, elektrikli otomobili Mustang Mach-E'nin pazar pozisyonunu ve müşteri kitlesini genişletmek amacıyla üretim kapasitesini artırarak ve fiyatları düşürmek üzere adımlar attı.

Şirket, bu adımların elektrikli araç pazarındaki rekabet gücünü artırarak Ford’un önemli bir tercih seçeneği olarak pazarda kalmasını sağlayacağını belirtti. Açıklanan verilere göre, Mustang Mach-E müşterilerinin 2’sinin 3’ü rakiplerinden geçiş yapmış ve model, geçen yıl ABD’de elektrikli araç sektöründe 3. sırayı almıştı.

Ayrıca, Ford’un zaten elektrikli araç müşterilerine bir kamyon, SUV ve minibüs sunması hatırlatılırken, 2023 yılında bu modele olan talep karşılamak için hammadde ve bataryaların yeterli olacağı belirtildi. Fiyatlandırma planı, pazar koşullarındaki hızlı değişimleri hesaba katan bir strateji olarak değerlendirilirken, Mustang Mach-E fiyatlarında yapılan değişiklikler de açıklandı. Şirket yetkilisi Marin Gjaja, “Elektrikli araçlarımızı herkesin erişebileceği şekilde daha uygun fiyatlarla sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Fiyat tablosuna göre, Mach-E’nin farklı versiyonlarında yüzde 8’e varan oranlarda fiyat indirimleri yapılacak. Daha uygun fiyatlı modellerde 600-900 dolar, daha yüksek fiyatlı modellerde ise 5.900 dolar tutarındaki indirimler yapılacak. Bu değişiklikler sonucu, modelin başlangıç fiyatları 46.000 dolar ile 64.000 dolar arasında değişebilecektir. Mevcut bekleyen müşteriler de otomatik olarak yeni fiyatlardan yararlanacaktır.

Rakipleri de benzer adımlar atıyor. Örneğin, Tesla da satışlarını artırmak için Çin’de yapmış olduğu fiyat indirimlerini ABD ve Avrupa’da da uygulamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Reklamı Kapat