Otomobil

Fiat’ın Elektrikli Araçları Satışa Sunuldu! Araçların Fiyatı ise Epey Uygun!

Fiat tarafından gelmiş olan duyuruda resmi olarak elektrikli araçların satışa sunulacak olduğu duyuruldu. Peki bu araçlar ne zaman satışa sunulacak?

Fiat dünya genelinde en büyük araba üreticileri arasında yer alıyor. Önceden FCA grubunun bünyesinde bulunmuş marka PSA ile birleşme sonrasında Stellantis grubunun üyesi oldu ve yeni arabalarla atılımlar yaptı.

Özellik ile elektrikli otomobillerin popülerliğinin artmış olduğu dünyamızda Fiat da bu dala yönelmeye başladı. Geçmiş olduğumuz senelerde elektrikli otomobillerle bizlerin karşısına çıkmış olan şirket, kullanıcılara diğer elektrikli otomobiller ile kıyas daha uygun fiyata ulaşabilir arabalar sunmaya çabalıyor. Yapılan yeni açıklamalara bakacak olursak şirket, Avrupa pazarı için 4 adet yeni elektrikli araba tanıtacak.

Fiat şu sıralar pek çok kıtada yer alıyor. Her ne kadar diğer kıtalarda faaliyet gösterse de dev şirket, Avrupa pazarına daha farklı yaklaşıyor ve çok daha fazla ilgileniyor. Bu anlamda şirket, yeni bir açıklama yaptı. Yapılmış olan açıklamaya bakacak olursak şirketi Avrupa pazarı için 4 yeni elektrikli otomobil tanıtmaya hazırlanıyor.

Bu arabalardan 3’ü Crossover olacakken diğerleri hatchback olarak bizlerin karşısına çıkıyor. Hatchback olan model Ford Fiesta, Opel Corsa ve Volkswagen Polo ile rekabet içinde olacak. Yapılmış olan açıklamalara göre aracın boyutları üretimi durdurulmuş Punto ile büyük oranda benzer olmasında rağmen Punto ismini taşımıyor.

Crossover arabalarından bir tanesinin adı Panda olarak netlik kazandı. Otomobillerin hepsinin tasarımının hazır olmuş olduğu ve seri üretime geçecek seviyeye getirilmiş olduğu duyuruldu. Şirketin CEO’su Olivier François yapmış olduğu açıklamada şu sözleri dile getirdi:

“Fiat, halkın Tesla’sı olmalı ve herkese elektrikli otomobil sunmalı. Açıkçası, elektrikli otomobillerin fiyatlarını azaltmamız gerekiyor. 2027’ye kadar hazır olacağız ama muhtemelen daha önce de hazır olabiliriz. Bu durum, maliyete bağlı olacaktır. Sadece elektrikli otomobil satan ilk kitlesel pazar markası olmamızı istiyorum”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Reklamı Kapat