Ekonomi

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin Bazı Tavsiyelerde Bulundu!

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, kripto ayı piyasasının hüznünü hisseden tüccarlar için bazı bilgece tavsiyelerde bulundu: Fiyat yerine teknolojiye odaklanın.

Ethereum kurucu ortağı, 3 Aralık’a yanıt olarak tavsiyede bulundu. İleti kendini tanımlayan kripto yatırımcısı CoinMamba’dan, şu anda birçok kripto yatırımcısının muhtemelen hissettiği şeyi yansıtıyor.

CoinMamba, “Kriptoda 9 yıldan sonra biraz yoruldum. Devam etmek ve hayatımda farklı bir şey yapmak istiyorum. Tüm bu dolandırıcılardan ve dolandırıcılardan bıktım,” dedi CoinMamba.

Kripto endüstrisi, FTX’in çöküşünden ve yakın zamanda kripto borsası BlockFi’yi talep eden bunun sonucunda ortaya çıkan bulaşmadan bu yana tatsız haberlerle bombardımana tutulmaya devam etti.

BNB Zinciri tabanlı merkezi olmayan finans (DeFi) protokolü Ankr, geçtiğimiz günlerde 1 Aralık’ta multi-milyon dolarlık bir açıktan yararlandığını doğruladı.

Blockchain güvenlik şirketi PeckShield’in istatistiklerine göre, bundan önce bile bilgisayar korsanları 2022’de 2,98 milyar doların üzerinde dijital varlığın çalınmasından sorumluydu.

Büyük bir parça, Mart ayında 625 milyon dolarlık kripto varlığının çalınmasıyla sonuçlanan Ronin köprüsü istismarından geldi.

Ancak Buterin, tüm olumsuzluklarla mücadele etmenin bir yolu olarak şunları öneriyor: ticaret / yatırım “çevrelerinden” uzaklaşmak ve bunun yerine “teknoloji ve uygulama ekosistemine” yaklaşmak.

“Ticaret/yatırım çevrelerinden uzaklaşmanızı, teknoloji ve uygulama ekosistemine yaklaşmanızı tavsiye ederim” dedi.

“ZK-SNARK’lar hakkında bilgi edinin, Latin Amerika’daki bir buluşmayı ziyaret edin, Tüm Çekirdek Geliştiricilerin çağrılarını dinleyin ve tüm EIP numaralarını ezberleyene kadar notları okuyun…” diye ekledi.

Ether boğası ve The Daily Gwei’nin sunucusu Anthony Sassano, ayı piyasasının piyasa gözlemciliğinden uzaklaşmak ve teknoloji hakkında daha fazla bilgi edinmek için “mükemmel zaman” olduğunu söyleyerek aynı fikirde.

“Gürültüden çok daha fazla sinyal (özellikle Ethereum ekosisteminde) ve teknoloji tarafı zaten piyasalardan çok daha heyecan verici.”

Ethereum, 15 Eylül’de uzun zamandır beklenen Birleşmenin tamamlanmasıyla yatırımcılara bu yıl odaklanmaları için çok şey verdi.

Buterin daha sonra Ethereum teknik yol haritasına, sansür direncini ve Ethereum ağının ademi merkeziyetçiliğini iyileştirmeyi amaçlayan yeni bir kilometre taşı kategorisi ekledi.

Buterin, son Twitter gönderisinde, “Teknoloji için dahil olmak, fiyat hareketleri için dahil olmaya kıyasla, zaten önemli ve olumlu bir kültür eksenidir” dedi.

İlişkili: Vitalik Buterin, FTX çöküşünün ardından kripto için dersler veriyor

Kasım ayında Buterin, Bloomberg’e FTX kripto borsasının çöküşünün tüm kripto ekosistemi için dersler getirdiğini söyledi.

FTX çöküşünü “büyük bir trajedi” olarak nitelendirdi, ancak sorunun teknolojide değil insanlarda olduğunu belirtti ve dağıtılmış defterin temel istikrarının ve kripto varlık ekonomisine güç veren teknolojinin sorgulanmadığını da sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Reklamı Kapat