Ekonomi

Emeklilere Bekledikleri Müjdeli Haber Geldi!!!

Bilindiği üzere ülkemizde yaşayan çok fazla memur ve emekliye her sene Ocak Temmuz aylarında olmak üzere iki kere zam yapılıyor. Bununla beraberinde bu yıl Temmuz ayında gelecek yükseliş oranı ise açıklanan enflasyona göre yaklaşık olarak ortaya çıktığı bildirildi. Peki maaşlara hangi oranda yükseliş yapılacak? Detayları paylaşıyoruz.

Enflasyon Hesabı Gün Yüzüne Geldi

Konu ile ilgili en son bilgilere göre enflasyonda üç aylık artış SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 22.81, memur ve memur emeklileri için ise 22.31 olarak düzenlenmişti. Güncel olarak Merkez Bankası’nın Piyasa Katılımcıları Anketi’nin sonuçlarına göre de 6 aylık enflasyon hesabı bildirildi. Bunun beraberinde SSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyon oranında yükseliş aldığını vurgulayarak memur emeklileri ve memurların yüzde 7 toplu sözleşme zammı ile birlikte enflasyon farkı da alacakları söylendi. Bunun yanında 6 aylık enflasyonun 34,62 olacağı söyleniyor.

Enflasyon Yükselişi Olacak

Bu durumda sonuç olarak SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin enflasyon yükseliş yüzde 34,62, memur ve memur emeklileri için farkla birlikte artış oranı yüzde 34.12 olması düşünülürken emeklilere zam ile beraber Temmuz ayında Kurban Bayramı ikramiyeleri de hesaplara gönderilecek

Maaşlar Nasıl Olacak?

Yeni zam bu şekilde devam ederse yapılan düzenlemelere göre yüzde 34,62’lik 6 aylık enflasyon gerçekleştiğinde minimum maaş memurlarda 6 bin 429 liradan 8 bin 622 liraya artacak.

.

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Reklamı Kapat