Ekonomi

Emeklilere 2024 Ocak Ayı Müjdesi! Emekli Maaşlarına Yüzde Yüz Zam

Emekli maaşlarına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde. Emekli maaşlarına yapılacak zam için oran verildi. En Düşük Emekli maaşı 15.000 TL Olacak.

2024 Ocak ayı içerisinde emekli maaşlarında artış bekleniyor. Emekli maaşları zammı için Erdoğan’dan beklenen açıklamalar az önce sızdırıldı. Erdoğan bu sızıntılara karşı canlı yayında açıklamalar yapıp tüm detayları bizlere aktardı. Erdoğan emekli maaşlarına ek zam olacağının da altını çizerek 14 milyon emekliye müjdeyi verdi.

Emeklilerin en çok merak ettiği durumda şuydu:

Emekli maaşlarında ne kadar bir artış söz konusu olacak. Erdoğan’dan henüz net bir zam oranı bilgisi gelmemiş olsa bile emeklilerin 2024 Ocak ayı beklentisi şu şekilde yer alıyor; Emekliler maaşlarına en az %75 zam beklentisi içerisinde olsa bile bu pek mümkün durmuyor. Fakat demiş olduğumuz üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan zam oranlarıyla ilgili henüz bir haber gelmedi.

7500 TL SEVİYESİNDE OLAN EMEKLİ MAAŞI İÇİN ZAM ORANI NE OLACAK?

2023 Senesinde %114’ün üzerinde artış gerçekleşip 3500 TL seviyesinden 7500 TL seviyesine çıkan emekli maaşı 2024 Ocak ayı için beklenen maaş kapasitesini arttırıyor. 2024 Ocak ayı için en az emekli maaşlarının 10.500 TL seviyesini görmesi bekleniyor. Emekliler Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan net bir zam oranı beklentisi içerisinde olsa bile henüz hiç kimseden bir bilgi alınamıyor. Erdoğan emekli maaşları için nasıl bir düzenleme getirecek hepimiz büyük bir merak ile bekliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Reklamı Kapat