Teknoloji

Elon Musk, Twitter’ı Kendine Almayı Kafasına Takmış!!! Ve Gereken Parayı Toparladı!!!

  • Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, sosyal medya şirketi Twitter’i almak için yeterli parayı denkleştirdi. Musk, 46,5 milyar dolarlık finansmanı sağladığını bildirdi.

Tesla ve SpaceX’in Yüksek Yöneticisi Elon Musk, izinde olduğu sosyal medya şirketi Twitter’ı almak için bir aşama daha yükseldi.

ELON MUSK’TAN TWITTER İÇİN 46.5 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) yapılan bildirgede, olabilecek anlaşma için 46,5 milyar dolarlık finansmanın temin edildiği bildirdi

Musk’ın 21 milyar doları öz kaynak olmak üzere 33,5 milyar dolarlık kaynak ayırmayı taahhüt ettiği belirtilen bildirgede, Morgan Stanley’in de içinde olduğu bankaların ise 13 milyar dolarlık kredi sağlamayı kabul ettiği söylendi

Daha önce Twitter’da yüzde 9,2’lik hisse alan Musk, 14 Nisan’da SEC’e yaptığı bildirgede Twitter’ın hepsi için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulundu.

“ZEHİR HAPI” YÖNTEMİNİ UYGULAMIŞTI

Elon Musk’ın Twitter’ın hepsine yaklaşık 43 milyar dolara satın alma teklifinde bulunduktan sonra ardından Twitter, 15 Nisan’da “zehir hapı” olarak isimlendirilen bir önlem kullanmıştı. Şirketin yönetim kurulu oy birliğiyle sınırlı süreli hissedar hakları planını kabul etti.

Söz konusu önlemle potansiyel alıcı harici mevcut hissedarların daha az fiyata şirketten daha çok hisse satın alma hakkı korunmuştu. Musk’ın veya başka bir yatırımcının şirket hisselerinin yüzde 15’inden fazlasını satın alması durumunda planın devreye gireceği belirtilmişti. (AA)

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Reklamı Kapat