Teknoloji

Elon Musk, Apple’ın Twitter’da Yeniden “Reklam” Yaptığı İçin Teşekkür Etti!

Elon Musk, Apple Inc.'in Twitter Inc.'de reklam vermeye "tamamen yeniden başladığını" ve dünyanın en etkili iki teknoloji şirketi arasındaki giderek artan bir savaşı daha da azalttığını söyledi.

Musk, Cumartesi günü bir Twitter Spaces sohbeti sırasında yorumları yaptı ve Apple’ın sosyal medya ağındaki en büyük reklamcı olduğunu ekledi. Apple hakkında daha fazla detay vermeyen milyarder, 90.000’den fazla dinleyicinin bulunduğu sohbet sırasında özel uçağından iki saatten fazla konuştu.

Apple, yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Musk, geçen hafta Apple’ı patlattı, iPhone ve Mac bilgisayar üreticisini Twitter’da reklam vermeyi çoğunlukla durdurmakla ve siteyi App Store’dan alıkoymakla tehdit etmekle suçladı. Musk, Apple’ı hedef alarak, diğer şirketler pazarlama faaliyetlerini Twitter’dan çekerken, dünyanın en değerli şirketi ve en iyi reklamverenleriyle savaş riskini göze aldı.

Apple’a yönelik saldırı yağmurunun ardından Musk, Apple İcra Kurulu Başkanı Tim Cook ile bir araya geldi ve ikisinin “iyi bir konuşma” yaptığını ve “Twitter’ın potansiyel olarak App Store’dan kaldırılmasıyla ilgili yanlış anlaşılmayı çözdüğünü” söyledi. Musk, Cook’un “Apple’ın bunu asla düşünmediğinin açık olduğunu” söyledi.

Musk’ın devralınmasından bu yana, aralarında General Mills Inc. ve Pfizer Inc.’in de bulunduğu bir dizi şirket, platformun nefret söylemi ve yanlış bilgilendirmeyle mücadele politikalarını revize edip etmeyeceği konusundaki belirsizliğin ardından Twitter’da reklam vermeyi askıya aldı. Cumartesi günü Musk, reklamcılara Twitter’a geri döndükleri için teşekkür eden bir tweet attı.

Twitter’ın hesapları doğrulamaya yönelik yeni yaklaşımı, trollerin büyük markaların kimliğine bürünmesine de izin vermişti. Musk, şirketin doğrulama programını sahtekarlarla uğraşmak için ara verdikten sonra önümüzdeki hafta yeniden canlandırmayı umduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Reklamı Kapat