Donanım

DDR5 ile DDR4 Ram Fiyatlarında Yarı Yarıya Bir İndirim Görüldü!

DDR4 ve DDR5 için senenin ikinci çeyreğinde de bu indirimlerin görülmesi beklentiler arasında yer alıyor.

Bu günlerde ekran kartı dahil olmak üzere pek çok PC bileşenlerini etkilemiş tedarik sorunları yavaş yavaş hafiflemeye başlıyor. DRAM üreticilerinin yeterli envanter sayısına ulaşmasıyla önümüzdeki aylarda DDR5 ile DDR4 fiyatlarında düşüşler beklentiler arasında yer alıyor.

Düşüşün % 6 ila 9 Oranında Görülmesi Bekleniyor!


2022 senesinin ikinci ve birinci çeyreğini içermekte olan yeni DRAM fiyat grafiği paylaşmış olan TrendForce, bilgisayar taleplerinde belirsizlikler olması sebebi ile fiyatları %6 ila %9 arasında düşecek olduğunu söyledi. Üreticilerin bunun öncesinde stokları okula dönüş sezonu olan Haziran ayında arttırdığını söylemiş olan TrendForce, talep belirsizliğiyle yükselen stokların fiyatlara etki edecek olduğunu bildiriyor.

2022 Birinci Çeyrek 2022 İkinci Çeyrek
PC DRAM DDR4 %6-11 Düşüş

DDR5 %4-9 Düşüş

DDR4 & DDR5 %4-9 Düşüş
Server DRAM %8-13 Düşüş %0-6 Düşüş
Mobil DRAM %8-13 Düşüş %0-6 Düşüş

uMCP-eMCP Değişmeyecek

GPU DRAM Değişmeyecek %0-6 Artış
Tüketici DRAM DDR3 %0-5 Artış

DDR4 %4-9 Düşüş

DDR3 %0-4 Artış

DDR4 %0-6 Düşüş

Toplam DRAM %9-14Düşüş %0-6 Düşüş

Paylaşılmış olan tablodan yola çıkacak olursak senenin ikinci çeyreğinde akıllı telefonlar ile dizüstü bilgisayarlarda kullanılmakta olan LPDDR bellekler %6`lık bir düşüş yaşayacak. Bununla beraber %6`lık düşüş oranı sunucu pazarında da sürdürülecek fakat ekran kartı tarafında Mart sonu itibariyle değişmeyen fiyat listesi, ikinci çeyreğe giriş yaparken %6`ya kadar artış gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Reklamı Kapat