Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Dev Zam Müjdesi: Kamu İşçileri İçin Yüzde 45 Zam Geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren toplu sözleşmeyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bu sözleşmeyle birlikte, refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yapılıyor ve en düşük ücret 15 bin TL’ye yükseltiliyor.

İş primi ödemesi olmayan işçilerin prim ödemeleri yüzde 4 ila yüzde 6 arasında artırılıyor. Gazi, terör mağduru ve şehit yakını işçilerin çıplak ücretlerine yüzde 10’luk ilave yapılmaktadır. Fazla çalışma ücretleri yüzde 70 artırılırken, gece çalışanların ücretleri de yüzde 8 artırılacaktır. Giyim ve yemek yardımları oranları, ücret zammı oranında artırılıyor.

Bu toplu sözleşmeyle, ek ödeme, sosyal yardım ödemesi, hizmet zammı, tediye dışı ikramiye, gün sayısı gibi başlıklarda da artışlar yapılıyor. İşçilerimize, kurumlarımıza hayırlı olması temennisiyle toplu sözleşmenin imzalandığını belirtmek isterim.

İşçileri temsil eden TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ’in ortak talebi, “aylık brüt taban ücretin 15 bin liraya yükseltilmesi, bunun yapılmasının ardından bütün ücretlere yüzde 15 refah payı ilave edilmesi” olarak öne çıkmıştı. Bu talepler doğrultusunda taban ücret artışı ve refah payının eklenmesinden sonra birinci 6 ay için yüzde 45, ikinci, üçüncü ve dördüncü 6 aylar için yüzde 5’er zam ve enflasyon farkı istenmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu toplu sözleşmenin yanı sıra asgari ücret artışı, memur ve emekli maaş zammı gibi konularda da çalışmalar yapacaklarını açıkladı. Temmuz ayı için enflasyon farkı ve refah payı esasına dayanan hazırlıklar yapılacaktır. Memurların haklarının teslim edilmesi, devletin boynunun borcu olduğunu belirtti.

Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, “Önemli bir aşamayı geride bıraktık. Ortaya çıkan tablonun hayırlı olmasını temenni ediyorum” derken; Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, “Benim ve Mahmut beyin görevi de işçilerin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Reklamı Kapat