Bu Ürettiğimiz Çip Sayesinde Dışa Bağlılığımız Azalacak!!!
Savunma sanayi haberleri yerli İHA, SİHA, SİDA, helikopter, uçak, tank ve diğer kara araçlarına odaklanıyor. Hemen ardından cephane, füzeler ve roketler geliyor. Bu yaptığımız şey bizi dışa bağlılıktan kurtaracak!
Ancak perde arkasında üretilen teknolojilerin ve kritik bileşenlerin önemi yaygın olarak paylaşılmıyor. İşte TÜBİTAK’ın geliştirdiği lazer dedektörlü sinyal kuvvetlendirici çipi ve özellikleri…
TÜBİTAK, Türk malı Lazer Dedektör Sinyal Kuvvetlendirme Çipi ile rakiplerini Fark Attı!
TÜBİTAK BİLGEM bir süredir füze ve hava savunma düzeneklerinde en ciddi parçalardan biri olacak olan Lazer Dedektör Sinyal Kuvvetlendirme Çipi Üzerine çalışmalar yapıyor. Projenin bitirildiği ve bu çipin artık yerli imkanlarla üretebileceğini tüm dünyaya göstermiş oldu.
Dışa Bağlılık Azalıyor
Ayrıca, yalnızca içe aktarılan sürümlerin yerini almayacaktır. TÜBİTAK’tan yapılan açıklamada, Lazer Dedektör Sinyal Kuvvetlenridirme Çipi, güdümlü füzelerin seleflerine göre çok daha hassas çalışmasına ve çok daha uzak mesafelerdeki küçük hedefleri tespit etmesine olanak sağlayacak.Bu, Türkiye’nin SİHA’larda kullandığı MAM serisinden HİSAR tipi hava savunma füzelerine kadar sapma menzili 1 metrenin altında olan birçok füzenin artık hedefini çok daha az sapma menzili ile vurabileceği anlamına geliyor. daha büyük mesafe.Lazer dedektörler, lazer güdümlü füzelerin ve hava savunma sistemlerinin en önemli parçalarından biridir.
Bu Çip Nasıl Yapıldı?
Lazer dedektörlerin çıkışlarından elde edilen sinyaller yükseltilerek kullanılmalıdır.Bu ihtiyaç yurt dışından temin edilen devre elemanları ile geliştirilen elektronik kazanlarla karşılanmıştır.Sinyal kuvvetlendirme çipi, dışa bağımlılığı azaltmak ve performansı artırmak amacıyla TÜBİTAK BİLGEM’de tasarlanıp üretilmiştir.Bu çip, lazer güdümlü füzelerin daha hassas çalışmasını ve çok daha uzak mesafelerdeki küçük hedefleri tespit etmesini sağlayacak.Mühendis ve teknisyenlerimizin ürettiği çip sayesinde bu alanda dışa bağımlılığımız bitmiştir.