Teknoloji

Bu iPhone Özelliği Verilerinizi Güvende Tutacak!

iPhone kullanan kişiler verilerinin güvende olmadığını veya verilerini güvende tutmak isteyenler için bu özellik verilerinizi güvende tutacak.

Yeni Delhi: iPhone’unuz ne kadar güvenli olursa olsun, verilerinizin sızdırılma olasılığı her zaman vardır. iPhone’unuzu kaybederseniz, çalınırsa veya bir bilgisayar korsanı buna girmeye çalışırsa verileriniz risk altındadır. Seçtiğiniz 123456 veya 111111 gibi basit şifreler (umarım böyle şifreler kullanmamışsınızdır), bir dolandırıcının telefon verilerinize erişmesinin en hızlı yoludur.

Bu korkutucu değil mi? İPhone’unuzun güvenliği konusunda endişeleriniz varsa, bu mümkün olan en kısa sürede yapılmalıdır. Bir TikTok teknoloji gurusu olan Scott Polderman, hayranlarına, birisi iPhone’unuza girmeye çalıştığında verilerinizi koruma altına alabilecek önemli bir iPhone özelliği hakkında bilgi verdi. Bu özelliğin amacı budur.

iPhone güvenlik özelliği

Maksimum parola denemesi sayısına ulaşıldığında iPhone’unuzun verileri cihazınızdan kaldırmasını sağlayan Verileri Sil işlevi olarak bilinen bu özelliği etkinleştirebilirsiniz. Ayarlarda Veri Sil işlevini etkinleştirdiğinizde, iPhone’unuz 10 başarısız parola denemesinden sonra tüm verilerinizi siler. ‘Her şey’, kişiler, mesajlar, resimler ve daha fazlası dahil olmak üzere tüm iPhone verilerinizi ifade eder.

Muhtemelen iPhone’unuzu kaybetmenin aynı zamanda verilerinizi de kaybetmek anlamına gelip gelmediğini merak ediyorsunuzdur. Endişelenme! Cihazınızdan silinse bile verilerinize erişmeye devam edebileceksiniz. Nasıl? iCloud hesabınızı ihmal ediyor olmalısınız! Verileriniz, düzenli olarak iCloud’da yedeklediğiniz sürece güvendedir.

Bu, basitçe, bir dolandırıcı veya bilgisayar korsanı iPhone’unuza erişmeye çalışırsa, 10 başarısız şifre girişiminden sonra derhal yasaklanacağı ve tüm verilerin cihazınızdan silineceği ve hırsızın mesajlarınıza, kişilerinize erişimi olmayacağı anlamına gelir. fotoğraflar veya diğer kişisel bilgiler. Öte yandan verileriniz iCloud’unuzda güvende ve güvende kalacak ve aynı iCloud’u kullanarak yeni iPhone’unuzda geri yükleyebileceksiniz.

Veri Sil işlevi nasıl etkinleştirilir?

Adım 1: Cihazınızın ‘Ayarlar’ bölümüne gitmeniz gerekecek.

Adım 2: Yüz Kimliği ve Parolayı aradıktan sonra parolanızı girin.

Adım 3: Sayfanın en altına gidin ve Verileri Sil geçiş çubuğunu Açık konumuna getirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu