MobilTeknoloji

Birçok Kişinin Bilmediği ıPhone Pil Ömrü İyileştirme!!! iPhone pil ömrünü %60’lık bir iyileştirme

Birçok Kişinin Bilmediği ıPhone Pil Ömrü İyileştirme!!! iPhone pil ömrünü %60'lık bir iyileştirme söz konusu, ve birçok iPhone kullanıcısı bu durumun farkında değil. İşte gelin bu konuyu size açıklayalım.

iPhone pil gücü açısından biraz daha diğer markalara göre geride kalsa da , iyileştirmenin yollarını bilmek sizin için çok büyük bir avantaj. İphone’un pil gücünden pek de memnun değilseniz çok doğru yerdesiniz. Çünkü yoğun telefon kullanmanız gerektiğinde bu yazımı okuduğunuz da yoğun kullanım dönemlerinde artık telefonunuzun şarjı eskisi gibi hızlı bitmeyecek.

Genel olarak bakarsanız Appler, iPhone 14 den önceki modellerde pil ömründe ciddi iyileştirmeler yaptığını iddia etmişti. Evet gerçekten de yaptı, ama bazı kullanıcıların isteğini karşılayamadı. Bizde bu yüzden böle bir yazı yazıyoruz. Yeni modellerin eski modellere göre daha kötü pil gücü olduğunu söyleyen çok fazla kullanıcı var hiç de azımsanacak bir kitle değil.

Batarya gücü iPhone 14’lerden önceki modellere göre daha yüksek olsa da , bu serideki modellerde cihazın pil ömrünü büyük oranda yükseltecek çok yeni özellikler var. Bunların en başında 2000 nit’e ulaşan ekran parlaklığı yer alıyor. Bunun gibi bir sürü nedenler var şarjın hızlı bitmesine sebep olan. Gelin beraber bunların neler olduğuna beraber bakalım…

1) Hep Açık Ekranı kapatın
iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’ın özellikleri içerisinde bulunan Hep Açık Ekran yer buluyor. Güzel bir özellik olmasına rağmen, Hep Açık Ekran pil ömrü üzerinde çok etkili bir özellik. Pil ömrünü iyileştirmek istiyorsanız, Hep Açık Ekran özelliğini kapatabilirsiniz. Bunun için şu adımları izleyin:

1. Ayarlar’da, Ekran ve Parlaklık menüsüne gidin.
2. Bu menüde, “Hep Açık Ekranın anahtar butonunu kapatın.

2) Klavyede dokunsal geri bildirimi kapatın
iPhone 14’te pil ömrünü daha iyi kullanabilmesi için klavyede dokunsal geri bildirimi kapatma, başka bir önemli işlemdir. Apple şirketi, bu özelliğin pil ömrünü çok azalttığı konusunda resmi bir duyuru da yaptı. Aşağıdaki adımları izleyerek, bu özelliği kapatabilir ve daha iyi bir pil sağlığına sahip olabilirsiniz:
1. Ayarlarda, Klavye ayarlarına giriş yapın.
2. Klavye geri bildirimine giriş yapın.
3. Dokunsal geri bildirim anahtarını kapatın.

3) Otomatik parlaklığı kapatın
iPhone 14 Pro ve iPhone Pro Max, gün ışığına maruz kaldığında 2000 nit parlaklığa kadar çıkabiliyor. Bu, bir akıllı telefonun ulaşabileceği en yüksek parlaklık miktarı bu özellik pil ömrünü azaltıyor çok enerji harcayan bir etkiye sahip. iPhone’un otomatik parlaklık özelliğini kapatmak, pil ömrünü çok büyük anlamda iyileştirir. Cihazın bataryasından maksimum verimi elde etmek için, aşağıdaki adımları izleyin:
1. Ayarlar menüsüne ve ardından Erişilebilirlik’e giriş yapın.
2. Ekran kısmından, Otomatik Parlaklık anahtarını kapatın.

4) Düşük güç modunu kullanın
iPhone kullanan insanların en çok kullandığı özelliklerden birisi olan, pilin azaldığı durumlarda düşük güç moduna geçmek. iPhone düşük güç modu ile pil ömrünü güze lbir oranda uzatmak adına otomatik bazı işlemleri kapatıyor ya da sınırlıyor. iPhone’da düşük güç moduna geçtiğinizde telefonda aşağıdaki işlemler uygulanır:

1. 5G devre dışı kalır
2. Ekran parlaklığı düşer
3. ProMotion özelliğine sahip modellerde ekran yenileme hızı 60 Hz ile sınırlanır
4. Görsel efektler devre dışı bırakılır
5. E-posta alma devre dışı bırakılır
6. Otomatik indirmeler devre dışı bırakılır
7. iCloud fotoğrafları senkronizasyonu duraklatılır

5) Karanlık mod ve siyah duvar kağıtları kullanmak

1. Ekran parlaklığı ve renkleri, hem iPhone 14 hem de diğer iPhone modellerinde pil ömrü üzerinde çok etkili yöntemlerden birsidir. Bu sebeple, pil ömrünü iyileştirmek adına cihazın karanlık modu kullanmak ve siyah duvar kağıtlarını kullanmak çok etkiler.

2. iPhone modelleri OLED ekranlar bulundurmakta ve pikseller tek tek aydınlatılırken, siyah pikseller kapatılır. Bu pikseller kapatıldığı için daha az enerji harcanmaya başlar. Bu nedenle karanlık mod ve siyah duvar kağıdı tercih etmek, iPhone pil ömrünü iyileştirmek kesinlikle yardımcı olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Reklamı Kapat