Teknoloji

Bir Zamanların En İyi Arama Motoru Olan Uygulama Kaldırılıyor!!! Internet Explorer Eski Tozlu Raflarda Kendine Bir Yer Buldu!!!

Şubat ayından beridir Internet Explorer'a olan desteğini bitirecek olan Microsoft, Kullanıcılara son şeyleri söyledi.Microsoft tarafından yapılan ve geliştirilen internet tarayıcısı olan Explorer ilk olacak şekilde Ağustos 1995 yılında kullanıcılara çıkarılmıştı.

Windows’a kurulu bir şekilde gelmesinden dolayı bir zamanların en iyi tarayıcısı olan Internet Expolerer Chrome, Firefox VE Opera gibi tarayıcıların daha sık kullanmasından sonra yavaş yavaş mezarlığa doğru çekildi.

Internet Explorer Mezarlığa Kaldırıldı!

12 Ocak 2016’dan bu zamana sadece Internet Explorer 11 sürümüne destek sağlayan Microsoft 15 Haziran’dan itibaren bütün sürümlerden desteğini kesti.Microsoft, 14 Şubat 2023 tarihinde ise Windows 10 için Internet Explorer 11’i devre dışı bırakacağını söyledi. Kullanıcılar Microsfot Edge tarayıcısına yönlendirme yapılacak.Bundan ötürü milyonlarca kullanıcı Chrome , Firefox veya Opera’yı indirmek için kullandığı Internet Explorer, tarihin bol tozlu raflarında kendine bir yer bulacak.

Microsoft’tan Son Sesleniş!

Desteğin sonlanmasına çok az bir zaman kala şirket, hala bu tarayıcıyı kullananlara uyarı verdi. Microsoft, Internet Explorer’ın bu yıl tamamen söz konusu bir şekilde bu piyasadan çekileceğini belirtti.Microsoft, resmi web sitesinde konuyla alakalı gönderdiği gönderide,”Kuruluşunuz hala Internet Explorer 11’e bağımlıysa, 14 Şubat 2023’e kadar geçişi tamamlamak için belirli adımları atmalısınız. Aksi takdirde, kullanıcılar IE11’e bağımlı uygulamalara erişimi kaybedecek ve iş akışında ciddi problemler yaşayacak.” dedi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Reklamı Kapat