TeknolojiDonanım

Bilgisayar İçin Klavyeler Değişiyor!!! Apple Mackbook Serisinde Sıfırdan Yeniledi!!!

Dünyanın en popüler markalarından biri olan Apple'ın yeni bir patent aldığı ortaya çıktı! Yeni nesil MacBook'larda kullanılan klavyelerde artık tuşlarda renkli baskı olmayacak. Apple, arkadan aydınlatmalı tuşlar yaparak, birden çok farklı kombinasyon için kullanılan tuşları dinamik olarak değiştirmeyi hedefliyor.

Konuyla ilgili Apple’dan henüz bir açıklama gelmezken, şirketin ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’nden yeni bir patent başvurusu ortaya çıktı ve bu hafta yayınlandı!

Apple Yeni Bir Patent Başvurusunda Bulundu!

ABD tarafından bu hafta yapılan yeni bir patent başvurusu yapıldı. Patent ve Ticari Marka Ofisi, Apple’ın MacBook klavye teknolojisini geliştirmek için adımlar attığının kanıtıdır. Şirketin mevcut klavye arka ışık teknolojisi üzerinde çalışır ve gelecekteki klavyelerin kullanıma göre dinamik olarak değişmesine olanak tanır. Şu anda Apple’ın MacBook klavyeleri, tuşları yalnızca karanlık ortamlarda görünür kılıyor. Düğmeler önceden basılmış etiketler kullanır, yani statiktirler, değiştirilemezler ve uzun süreli kullanımda aşınmaya ve yıpranmaya tabidirler.

MacBook Klavyeleri Baştan Aşağı Yenileniyor!

Patent ayrıca, ışık kaynağının “bir LED dizisi olduğu” başka bir senaryo olasılığını da açar. B. mikro-LED veya OLED pikselli bir ekran”. Patent rezidansları şu detayları içeriyor: “Bazı mağazalarında, ışık kaynakları veya ekranları mikro LED veya OLED piksel kullanan bir ekran gibi bir dizi LED mağazası. Anahtar alacaklılar da ki deliklerdeki inceleme piksellerinin sayısı, inceleme piksellerinin sayısına karşılık gelebilir, bu nedenle taramanın görüntülenmesi tek bir delikteki her pikseli aydınlatabilir. Bu şekilde, farklı şekiller, harfler, renkler, semboller, animasyonlar, diller ve diğer özellikler arasında değiştirilebilir veya taşınabilir oluşturmak için ekranlar/ışık kaynakları manipüle edilebilir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Reklamı Kapat