Ekonomi

Benzin Ne Zaman İndirime Uğrayacak!!! İşte Benzinin İndirim Zamanı!!!

Bu günkü haberimiz günümüzün en büyük sıkıntılarından biri olan akaryakıt fiyatları. Ancak o kadar fahiş fiyatlara geldi. 50 liralık benzin 100 liralık benzin gibi bir tabir kalmadı. Çünkü 100 liraya 4-5 litre benzin geliyor. Bu tutar ile gidilebilecek en uzak yol 40 kilometre.

Ancak ülkemizde bir şeylerin değişme vakti geldi. Ciddi olarak akaryakıt fiyatlarının ciddi bir yaptırım söz konusu olacak. Bu tarihten sonra LPG, mazot ve benzin alacak olan insanlara çok daha kolay ve çok daha ekonomik bir şekilde akaryakıtlarını alabilmeleri sağlanacak. Bu akaryakıt fiyatlarıyla halkın vasıtalarına binebiliyor olması imkansız değil. Özellikle ticari amaçlarla araç kullanmak zorunda olan her bir insanımız şu an için zor durumda. Ticari taksiler, tırlar, otobüsler ve minibüslerin en az günlük harcaması gereken tutar 500 lirayı aşıyor. Bu da önemli bir sorun, ancak iyi haberler de duyulmuyor değil.

Brent petrol fiyatı 99 dolara kadar düştüğü günlerde akaryakıt fiyatlarında düşüş için tam bir ışık görünüyordu ama şu anda 110 ve 107 dolar arasında gidip gelen brent petrol fiyatı için bu imkansız. En kötü ihtimalle önümüzdeki aya kadar akaryakıt fiyatlarında indirim beklemek çok zor bir ihtimal olabilir. Eğer şanslıysak varsa önümüzdeki aylarda birkaç liralık düşüş söz konusu olabilir. Çünkü brent petrol gün geçtikçe ucuzluyor, ABD tarafından da sürekli olarak yıpratmaya çalışılan brent petrol yaz aylarında 99 dolar ve altı seviyelere kadar düşerse biz de benzini 19 liradan değil 15 liradan satın almaya başlarız.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Reklamı Kapat