Otomobil

Audi Otomobil Üretimini Askıya Aldı! Dev Şirketin Yeni Planları Açığa Çıktı!

Audi araç üretimini durduruyor ancak bunun nedeni ne olmuş olabilir? İşte dev şirketin açıklaması şu şekilde duyuruldu...

Dev otomobil markası Audi sürekli olarak yeni gelişmeler aktarıyor. Konuyla ilgili ortaya çıkmış son detaylara bakacak olursak Audi belki de elektrikli modellere geçiş yapmış olan devler arasında en dev marka olarak kendisine yer bulmayı başaracak. Alman otomobil devi bu konuyu fazlası ile ciddiye almış durumda.

Bilmiş olduğunuz üzere Ukrayna ile Rusya arasında devam etmekte olan savaş süreci nedeni ile pek çok ülke zor durumda kalıyor. Ayrıca yenilenebilir enerjiye ihtiyacın fazlası ile arttığını görmekteyiz. Avrupa Birliği Rusya’ya bağımlı olmak istemekte. Bu nedenle beraber benzin tüketimini desteklemekte olan içten yanmalı motora sahip araçlara veda edilecek gibi duruyor.

Audi araç üretimini askıya mı alıyor?

Otomobil şirketlerinin üzerinde çok yoğun bir baskı söz konusu. Bu baskının temel nedeniyse yenilenebilir enerjiye yatırım yapmalarıyla ilgili. Ruslara uygulanacak ambargolarla beraber yenilenebilir enerjinin aslında ne kadar önemli olduğunu tekrardan görmüş olduk.

Audi tarafından yapılmış açıklamalara bakacak olursak 2033 senesinden itibaren içten yanmalı motorlu araç satışının durdurulacak olduğu dile getiriliyor. Şirket 2040 senesinden itibaren Avrupa Birliği içerisinden hiçbir şirketin içten yanmalı motora sahip otomobil üretmemesi gerektiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Reklamı Kapat