Mobil

Apple’ın Yeni iPhone 15 Serisi Şaşırtıyor: Katı Hal Düğmeleri Yok!

Apple’ın Eylül ayında tanıtılacak olan iPhone 15 serisi hakkında yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. İddialara göre iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde kullanılması planlanan katı hal düğmeleri, Apple tedarikçisi Cirrus Logic tarafından yayınlanan bir raporda olmayacağı doğrulandı.

Cirrus Logic, hissedarlarla paylaştığı raporda, yüksek performanslı, karma sinyal çiplerini ifade eden HPMS fırsatları arasında bahsedilen yeni bir ürünün bu sonbaharda piyasaya sürülmesi planlandığını ancak planlandığı gibi piyasaya çıkmayabileceğini belirtti. Şirket, müşterilerinin bu ürünle ilgili gelecek planları konusunda sınırlı bir görünürlüğe sahip olduklarını ifade ederek, bileşenle ilgili geliri iç modelinden çıkardıklarını açıkladı.

Cirrus Logic’in bahsettiği HPMS’nin, iPhone’lardaki Taptic Engine için kullanılan karma sinyal çipleri olduğu düşünülüyor. Apple, Cirrus Logic’in en büyük müşterisi ve firmanın gelirinin neredeyse yüzde 80’ini oluşturuyor. Analistlere göre, Cirrus Logic’in bahsettiği şey, aslında iPhone 15 Pro modellerinde kullanılması planlanan katı hal düğmelerine atıfta bulunuyor.

Apple analisti Ming-Chi Kuo, geçtiğimiz aylarda iPhone 15 Pro modellerinin dokunsal geri bildirim sağlayan iki ek Taptic Engine ile donatılacağını ve Cirrus Logic’in muhtemelen ilgili bileşenleri tedarik edeceğini söylemişti. Ancak Kuo, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, iPhone 15 Pro modellerinin “seri üretim öncesi çözülmemiş teknik sorunlar” nedeniyle başlangıçta dokunmatik katı hal düğmelerine sahip olmayacağını belirtti.

Bu durumda, iPhone 15 Pro modellerinde geleneksel fiziksel tuşların kullanılacağı düşünülüyor. Ayrıca, Sesli/Sessiz anahtarının yeni bir düğmeyle değiştirileceği ve bu düğmenin Apple Watch Ultra’daki Eylem düğmesi gibi özelleştirilebileceği iddia ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Reklamı Kapat