Donanım

AMD Radeon RX 7900 Serisi Resmi Olarak Raflarda Yerini Aldı!

AMD'nin, Radeon RX 7900 serisi resmi olarak Türkiye'de duyuruldu. Resmi olarak fiyatı açıklandı özellikleri göz kamaştırdı.

NVIDIA AMD rekabetin ateşini tekrardan körükledi, 3 Kasım tarihinde Radeon RX 7900 serisi ekran kartlarını duyurmuştu. RX 7900 XT ile RX 7900 XTX olmak üzere ilk etapta iki üst sınıf kart piyasa yerini üstlerde alacak gibi duruyor. Bizlerde RDNA 3 mimarili serinin amiral gemisi RX 7900 XTX’i kutusundan çıkartacak.

Elimize ulaşmış olan kartın AMD üretimi referans tasarım olduğunu belirtmek istiyoruz. Mümkün olan en kısa zamanda kartın incelenmesini yapıp sunmuş olduğu performans değerlerine derinden inceleyeceğiz. Bu arada, yeni Radeon kartların Türkiye fiyatları da netleşti. Şu anda elimizde olan Radeon RX 7900 XTX 25.999 TL, Radeon RX 7900 XT ise 22.500 TL bir başlangıç fiyatıyla piyasaya sunulacak.

PCle Gen5 yada 12VHPWR olarak da bilinmekte olan 16-pin güç bağlantısını kullanmamakta. NVIDIA bilmiş olduğunuz üzere 12VHPWR adaptörlerle ilgili ciddi sıkıntılar yaşıyordu. AMD ise bunu fırsat olarak görerek bazı göndermelerde bulunmuştu.

Radeon ekran kartlarının yepyeni RDNA 3 mimarisi üzerine inşa edildiğinden bahsetmiştik. Yeni mimari eski monolitik tasarım yerine çiplet tasarımını temel almakta. Bu makalemizden RDNA 3 mimarisine dair ince detaylara ulaşabilmektesiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Reklamı Kapat