Mobil

Apple Hayat Kurtarıyor! Apple Bu Özellik İle Teknolojide Devrim Yaratmaya Geliyor!

Apple`dan bomba özellik bugün duyuruldu. Apple iPhone serisi ile ilgili detaylar verdi bu detayları duyanlar Apple ı ayakta alkışladı!

Apple iPhone 14 serisiyle ilgili yeni söylentiler açığa çıkıyor. Görünüşe bakılacak olursa şirket bu sene içinde piyasaya en yeni nesil akıllı telefonları sunacak. Acil durum senaryoları için ise uydu bağlantı versiyonlarıyla gelecek.

Son aylarda, muhtemel Apple Watch için benzer bir uydu özelliği üstünde çalışmalarını sürdüren Cupertino merkezli dev şimdi ise yeni özellikleri üstünde hazırlıklara başladı. Sistemin dahil edilmesinin en temel nedeni, kişi gerçek bir acil durumda mesaj göndermesine ya da acil servislere ulaşmasına izin vermek. Sistemin, hücresel sinyallerinin olmadığı kısımlarda kısa mesajlar göndermek için “Kişiler aracılığı ile Acil Durum Mesajı” içereceği açıklandı.

Görünüşe bakılacak olursak bu özelliğini diğer ürünlere dahil etmek istemekte. İlginç bir halde, iPhone 13 serisinin de böyle bir teknoloji ile gelecek olduğu söyleniyor, fakat bu gerçekleşmedi. Dolayısı ile bu özelliğin iPhone 14 serisinde de görmemiz artık mümkün hale geldi.

Fakat Mark Gurman`dan gelen en son bilgiler tam tersini söylüyor. Uydu bağlantısı aracılığı ile, kişiler markanın akıllı saatindekine benzer kazaları bildirmek adına bir uydu ağı aracılığı ile metin mesajları  ya da SOS yanıtları gönderebilecekler. Sonuçta bu kendilerini belirli en kötü durum senaryolarında sıkışık kalan, hatta potansiyel olaraktan hayat kurtarmış olan Apple kullanıcılarına oldukça yardımcı oluyor diyebiliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Reklamı Kapat