Teknoloji

Telegram Mesajlara Emoji ile Tepki Özelliğini Kullanıma Sundu!

Telegram yeni güncellemesinde yeni özelliğini herkes için kullanıma sundu. Telegram artık mesajlara emoji ve tepki ekleme özelliği ile herkesin ilgi odağı oldu.

Telegram, özelliklerle dolu bir iletişim aracı olarak bilinir. Ancak bu, uygulamanın yıllar içinde özellik eklemesini engellemedi. Mesajlardaki spoilerları gizlemek için yeni bir özellik üzerinde çalıştıktan sonra, Telegram artık uygulamanın iOS sürümüne tepki emojisi eklemeye ayarlandı.

tarafından bir rapora göre Android Polisi, uygulama, bir mesaja tepki vermeyi mümkün kılacak varsayılan bir 11 tepki emojisi seçimi kazandı. Bu özellik muhtemelen Instagram DM’lerinde mesaj tepkilerinin nasıl çalıştığına benzer görünecek. Özelliğe eklenmesi beklenen emojiler, başparmak yukarı, başparmak aşağı, kalp, kahkaha ve diğerlerini içerir.

Bir kullanıcının verdiği tepkiler, bir grup sohbetinde diğer tüm kullanıcılar tarafından görülebilecek ve yöneticiler, gruplar ve kanallarda özelliği etkinleştirebilecek veya devre dışı bırakabilecek. Tepki emojisi statik değildir, ancak süreci biraz daha canlı hale getiren mini bir animasyon eşlik eder.

Özelliğin şu ana kadar yalnızca uygulamanın iOS beta sürümünde tespit edildiği bildirilse de, muhtemelen Android sürümüne ve gelecekte diğer tüm kararlı kullanıcılara da uygulanacaktır. Bu özellik kendi içinde yeni olmasa da eklenmesi Telegram’ın en özellikli anlık mesajlaşma uygulamaları arasındaki yerini korumasına yardımcı olacak.

WhatsApp ayrıca emoji tepkileri sunmaya hazırlanıyor!

Telegram’ın rakibi Meta’nın WhatsApp’ı da gelecekte tepki emojisi eklemeye hazırlanıyor. WABetaBilgiWhatsApp özelliklerini önceden sızdırma konusunda güvenilir bir sicile sahip olan , mesajlaşma platformunun gelecekteki bir güncellemede mesaj tepkilerini içerebileceğini ortaya çıkarmıştı.

Ancak, özellik geliştirme aşamasındadır ve henüz beta kullanıcıları tarafından kullanılamayabilir. Bununla birlikte, tipster tarafından sızdırılan görüntüler sayesinde özelliğin uygulandığında nasıl görüneceğini kontrol edebilirsiniz.

Bu özellik ayrıca WhatsApp’ı Mark Zuckerberg’in 2019’da bahsettiği çapraz platform planlarına bir adım daha yaklaştıracak ve kullanıcıların Instagram ve Messenger kullanıcılarıyla daha sorunsuz bir şekilde sohbet etmelerini sağlayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Reklamı Kapat