Redmi Note serisinin yeni üyesiyle ilgili paylaşılan bilgiler, Note 16 planından sapabileceğini gösteriyor. Bu bağlamda beklenenler arasında Redmi Note 17, Redmi Note 17 Pro ve Redmi Note 17 Pro Max bulunuyor. Özellikle Pro Max varyantı, Redmi’nin şimdiye kadar gördüğü en büyük bataryaya sahip olacağı iddiasıyla dikkat çekiyor.
Cihazın kamera ve işlemciyle ilgili yeni ayrıntılar da ortaya çıktı. Redmi Note 17 Pro Max için Çin sürümünde MT6881 kod adını taşıyan bir MediaTek yonga seti kullanılacağı konuşuluyor. Bu yongadan Dimensity 7500 adıyla dünya piyasalarına çıkması bekleniyor. Geçen yılın Redmi Note serisindeki Note 15 Pro+ gibi, bu model de performans odaklı bir mirası sürdürmeyi amaçlıyor.

Kamera tarafında ise ana sensör olarak Samsung HP5 200 MP ve ultra geniş açı için OmniVision OV8F10 8 MP sensör öne çıkıyor. İlginç bir şekilde, en üst konumda olmasına rağmen telefoto lensinin bulunmaması olasılığı da konuşuluyor. Ön kamera için Samsung S5K KDS takviyeli 32 MP sensörün kullanılması bekleniyor.
Batarya konusunda iddialar bir kez daha vurgulanıyor: 10.000 mAh kapasite, markanın bugüne kadar çıkardığı en büyük bataryalı telefon olarak dillendiriliyor. Ancak global versiyonda, AB güvenlik düzenlemeleri nedeniyle bu kapasitenin yaklaşık 9.210 mAh seviyesine çekilebileceği ifade ediliyor. Ayrıca cihazın 100W hızlı şarj desteği sunması da beklentiler arasındadır.
Dış tasarım tarafında ise Redmi Note 17 Pro Max’in 7 inçlik düz ekran ile geleceğine dair bilgiler mevcut. Teknik detaylar henüz netleşmemiş olsa da tanıtımın Temmuz veya Ağustos aylarında yapılması öngörülüyor.

