Teknoloji

2023 Yılında Restoran Sektörü İçin Teknolojiyle İlgili 5 Öngörü Var!

Aşağıdakiler, büyümeden başlayarak değişen beş tahmindir. her yerde restoran restoran sahiplerinin ve işletmecilerinin yeni yıla girerken akıllarında tutmaları gereken sadakat programlarının ve self servis tekliflerinin sürekli gelişimine yönelik eğilim.

Sıkı bir şekilde entegre edilmiş bir teknoloji stratejisi, iş yeri memnuniyeti ve karlılığın anahtarı olacaktır.

Restoranlar, işletmelerini bilgilendirmek ve otomatikleştirmek için işlem verilerini kullanmaya giderek daha fazla bağımlı hale gelecek. Bu, restoran mutfakları verimliliği artırmaya ve hazırlık istasyonu kapasite yönetimini iyileştirmek için daha iyi optimize etmeye çalışırken, mutfak teşhir sistemlerine (KDS) ek olarak, mutfakta yiyecek hazırlama için robotları bilgilendirmek gibi çeşitli şekillerde kendini gösterecektir. Bu, markaların şirket dışı siparişleri daha iyi yönetmesini ve hibrit işletim modellerini dengelemesini sağlayacak.

Dijital deneyimlerin genişlemesine rağmen operasyonlar basitleştirilmeye devam edecek

İşletme çapında sıkı bir şekilde entegre edilmiş sistemlere benzer bir şekilde, markaların ödeme işlemlerini nasıl yönettiklerinden dijital genişlemelerini nasıl yöneteceklerine kadar operasyonların tüm yönlerinde basitleştirme peşinde koşmalarını bekliyoruz. Uçtan uca ödeme işleme, operatörler için karmaşıklığı ve PCI uyumluluk taleplerini ortadan kaldırır.

Tüm mağaza teknolojisi ve ödeme işleme işlevleri için tek bir tedarikçiye ve destek noktasına sahip olmak, idari yükü ve riski de azaltır. Ayrıca satış noktası platformunu, işletmenin ana veri yönetimi rolünün daha fazlasını üstlenmek ve herhangi bir dijital deneyim için gereken tüm içeriği tek bir platformdan yapılandırmak olarak görüyoruz.

“Her yerde restoran” deneyimi genişleyecek

Restoran işletmecileri, restoranın temel anlamını denemeye devam edecek ve geleneksel olmayan rakipler aynı anda büyüyecek. Marketten perakendeye; tüketicilere oyalanma veya bir yemek almak için uğrama fırsatı sunmak, yalnızca gelir fırsatları sağlamakla kalmaz, aynı zamanda yaya trafiği ve tüketici tercihi verilerini de ekler.

Bahsedildiği gibi, bu, sadakat programlarına olan ihtiyacı artırıyor ve aynı zamanda müşterilerin olduğu yere gidebilen ve müşteri çekebilen çevik bir teknoloji yığını gerektiriyor. Restoran işletmecileri pekala tipik pop-up, yemek kamyonu, festival veya şirket dışı etkinlikten sosyal etkileyici mutfaklar, yemek odaları ve bahçeler gibi daha ilginç, samimi mekanlara. Hayalet mutfak ve sanal markalar, her ikisi de menü tasarımı, üretimi ve yerine getirilmesi için düşünceli bir yaklaşım gerektiren bu büyüme stratejisi için başlıca stratejilerdir.

Sadakat daha kişisel ve daha az işlemsel olmaya devam edecek

Sadakatin evrimi, metaverse gibi platformlar popülerlik kazandıkça gelişmeye devam edecek. Otantik bir ilişki geliştirmek, işlemsel ödüllerin ötesine geçen duygusal bir bağlantı gerektirir. Restoranların amacı, daha fazla etkileşim oluşturmak ve müşterilerle ilgili oldukları zamanlar da dahil olmak üzere akıllarında kalmaktır. olumsuzluk .

Şirketlerin puanlardan ve promosyonlardan uzaklaşıp müşteriler için deneyimsel yemek ve özel teklifler gibi daha etkili anlara doğru ilerlediğini göreceğiz. Oyunlaştırma, marka sadakatini artırmada daha büyük bir rol oynayacak. Sadakat, indirimlere daha az, marka-müşteri ilişkisini derinleştirmeye ve pozitif marka çağrışımları, ayrı anlaşmalar ve dolar rakamları oluşturmaya odaklanacaktır.

Self servis ve otomasyon, QSR’ler için önemli bir odak alanı olacaktır.

Sektör genelinde markalar, iş operasyonlarını otomatikleştirmek için giderek daha fazla teknolojiye yönelecek. Yapay zeka destekli ses gibi teknolojiler, telefon siparişlerini ve arabaya servis deneyimini optimize ederken, self servis kiosklar personelin üzerindeki baskıyı azaltmaya yardımcı olacak ve görsel sipariş deneyimi sırasında müşterilere ek özelleştirme seçenekleri ve esneklik sunacak.

Tüketiciler cihazlarla sipariş vermeye alıştıkça self servis kavramı gelişmeye devam edecek. Örneğin, self-servis teknolojisi yakında araç içi dijital asistanlara entegre edilebilir ve bireylerin, geldikleri otelden çok önce oda servisi siparişi vermelerine olanak tanır. Self-servis kiosklar nereye kurulursa kurulsun, restoranlara acil ve gelecekteki avantajlar sağlayacaktır.

Chris Adams, Oracle Food and Beverage’de Stratejiden Sorumlu Başkan Yardımcısıdır. Otelcilik teknolojisi endüstrisinde 20 yılı aşkın deneyime sahiptir. Marriott’ta geçirdiği sürenin ardından Chris, kariyerine 2000 yılında MICROS’ta (şimdi Oracle Yiyecek ve İçecek) başladı ve görev süresi boyunca operasyonlar, müşteri başarısı, danışmanlık ve satış dahil olmak üzere birçok pozisyonda çalıştı. Birden çok ülke ve bölgede çalışmış olan Adams, Oracle’ın satın alınmasından önce Avustralya’nın Genel Müdürüydü. Bugün, müşterilerimizin başarılı olduğunu görme tutkusuyla Adams, Global Strateji ve Çözümlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak Oracle Food and Beverage’ın küresel portföyünün stratejisini yönetiyor. Maryland’de yaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Reklamı Kapat